Værd at vide ved indflytning

De typiske fejl som lejere begår, sker allerede i forbindelse med indflytningen. Man skriver under på lejekontrakten uden helt at have læst og forstået det, der står, og man tager for let på indflytningssynet, hvilket kan ende med at koste dyrt. Følg rådene her og undgå problemer.

  • Læs din lejekontrakt grundigt igennem, før du skriver under – Det kan være en god ide også at få en anden til at læse kontrakten igennem, f.eks. et familiemedlem eller Lejerens Frie Retshjælp.
  • Betal aldrig depositum og forudbetalt husleje, før du har modtaget en underskrevet lejekontrakt fra udlejer.
  • Vær særligt opmærksom på § 11 i din lejekontrakt – Det er under dette punkt, at alle vigtige undtagelser, regler og andet står.
  • Vær grundig ved indflytningssynet – Ved indflytning gennemgår du sammen med udlejer boligen. Vær’ grundig. Det kan i sidste ende have stor betydning for, hvor meget af dit depositum, du får tilbage ved udflytning. Læs mere om indflytningssynet her
 
  • Tag billeder af lejemålets fejl og mangler – Det kan være en god ide at tage billeder af de fejl og mangler, som du finder, så de altid kan dokumenteres.
  • Husk at meddele fejl og mangler i løbet af de første 14 dage – Indflytningssynet kan foregå meget hurtigt, og der kan være nogle ting, der på overfladen ser ordentlige ud, men som ved nærmere eftersyn viser sig at være mangelfulde. Dem har du 14 dage til at finde, dokumentere og indberette til udlejer.
  • Orientér dig om din vedligeholdelsespligt – Som lejer er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad din vedligeholdelsespligt dækker over, og dermed hvad udlejer kan kræve istandsat ved udflytning. Dette findes i lejekontraktens § 8. Eventuelle tilføjelser findes i lejekontraktens § 11.

         Hvis du har spørgsmål til et  specifik problem, har du mulighed for at sende det ind til os Send forespørgsel og vi vil svare dig hurtigst muligt. 
         Ellers læs nogle af vores anbefaldninger, som er værd at vide ved ind eller fraflytning.

         Alle vores råd, er taget ud fra Lejerens Frie Retshjælp og lejeloven, som hjælper med. 

Lejernes landsorganisation
Lejernes Landsorganisation
Lejerens frie retshjælp
Lejerens frie retshjælp
Lejeloven
Lejeloven
Back To Top